Boende

Vid de flesta folkhögskolor har studeranden möjlighet att bo på folkhögskolans internat. Att bo på folkhögskolan är ett förmånligt och trevligt sätt att leva ett självständigt studieliv i en gemenskap. Internatlivet gör det möjligt att idka gemensamma hobbyn och att göra saker tillsammans också under fritiden. Folkhögskolans personal, såsom gemenskapsledare och internatövervakare, erbjuder stöd för genomförande av studierna och förverkligande av ett självständigt boende.

Vid folkhögskolornas internat finns oftast både enkel-och dubbelrum. Vänd dig direkt till folkhögskolan i fråga med förfrågan om rum och internatplats.

Att bo vid folkhögskolan är avgiftsbelagt. Om du studerar vid folkhögskolans linje för fritt bildningsarbete och bor vid internatet är du berättigad till bostadstillägg från FPA (88,87 € /mån). Boendekostnaderna varierar beroende på folkhögskola och utbildningsprogram. Ofta ingår boende och helpension i folkhögskollinjens studieavgift. Kortkurser, såsom exempelvis veckoslutskurser, inkluderar också ofta möjlighet till boende på internatet. 

Avgiftsfritt boende på internat ingår i alla utbildningar som leder till examen, grundläggande utbildning för vuxen, HUX-utbildningen för läropliktiga, tionde klassen och gymnasieutbildning. På enskilda gymnasiekurser eller övriga enskilda kurser som inte leder till examen är boendet avgiftsbelagt.

Läs mer om kostnader för studierna