29.10.2020 10:00 – 15:30

Sospeva-seminariet (på finska)

maahanmuuttajaopiskelijoita istumassa penkillä ulkona.
Datum:
29.10.2020 10:00 – 15:30

Seminariet var tänkt att hållas våren 2020 men i och med Corona flyttas seminariet till hösten 2020. Mera information om seminariet  kommer i början av hösten.

Sospeva – Sosiaalipedagoginen ohjaus vapaan sivistystyön oppilaitoksissa -hankkeessa on kehitetty vapaan sivistystyön oppilaitoksiin systemaattisia prosesseja ja työkaluja maahanmuuttajien ohjaamiseen sekä henkilöstön ohjausosaamista. Tavoitteena on ollut, että maahanmuuttajien koulutus- ja elämänpolut kohti työelämää etenisivät kunkin yksilöllisistä lähtökohdista mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti. Päätösseminaari on suunnattu kaikille maahanmuuttajakoulutuksen parissa työskenteleville.

Alustava ohjelma:

10.15 Tilaisuuden avaus
toiminnanjohtaja Henrika Nordin, Bildningsalliansen
10.25 Kotoutuminen on kuulumista
neuvotteleva virkamies Anna Bruun, Työ- ja elinkeinoministeriö
10.55 Dialogisuus ohjauksessa ja osallisuuden ulottuvuudet
kouluttaja työnohjaaja Olli-Pekka Ahtiainen, Aretai
11.30 Ohjauksen mallin esittely
yliopistolehtori Elina Nivala, Itä-Suomen yliopisto
12.15 Lounastauko
13.00 Työpajat
1. Dialogisuus ja osallisuuden vahvistaminen Olli-Pekka Ahtiainen, Aretai
2. Tulevaisuususkon luominen ja ylläpitäminen Anna-Leena Klemetti-Falenius, Opistokeskus Agricola ja Jaana Kuukasjärvi, Pohjois-Savon opisto
3. Oman paikan löytäminen yhteiskunnassa Heidi Leino, KSL-opintokeskus ja Sara Riska, Norrvalla folkhögskola
15.00 Yhteenveto
Sosiaalipedagoginen toimintatapa ja vapaa sivistystyö
professori Juha Hämäläinen, Itä-Suomen yliopisto Yhteiskuntatieteiden laitos
toiminnanjohtaja Tytti Pantsar, Suomen Kansanopistoyhdistys
toiminnanjohtaja Paula Yliselä, MSL
15.30 Tilaisuus päättyy

Hanke on toteutettu kahden vapaan sivistystyön oppilaitosmuodon, kansanopistot ja opintokeskukset, yhteistyönä yhdessä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Kansanopistoyhdistyksen hankekumppaneina ovat Itä-Suomen yliopiston lisäksi Bildningsalliansen ja Opintokeskukset ry. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Läs mera on projektet (Bildningsalliansens sidor)

Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin.