10.12.2020 10:00 – 12:00

Folkhögskolan som särskild utbildningsform, del 3

Datum:
10.12.2020 10:00 – 12:00
Plats:
Zoom-verkkotila
Fortbildning för folkhögskollärare t.ex. lär dig känna den svenska folkhögskolan – struktur, utbud och pedagogisk praxis. Kanske hittar ni en skola i Sverige som ni kan samarbeta med. Följ med presentationerna den 2., 9. och 10. december!

”Folkhögskolan som särskild utbildningsform” –  Att studera vid de svenska folkhögskolorna

Fortbildningen tillhör helheten: MITEN OPETTAA KANSANOPISTOSSA? Hur undervisar man i en folkhögskola?
DEL 3. Torsdag den 10.12. kl. 10 – 12 forskare, PeD Annika Pastuhov
Annika Pastuhov arbetar både vid Linköping universitet (LiUAvdelningen för pedagogik och vuxnas lärande) och Tammerfors universitet. Linköpings universitet erbjuder de mångsidigaste studie- och forskningsmöjligheter inom folkbildning i Norden. Universitetet är ansvarig för Mimer -forskningsnät och har det enda Folkhögskollärarprogrammet i Norden. Annikas presentation är på finska.

 

 

”Folkhögskolan som särskild utbildningsform” Miten ja mitä Ruotsin kansanopistoissa opiskellaan?

Opintojakson osa 3. torstaina 10.12. klo 10.00-12.00; tutkija, PeD Annika Pastuhov:

Annika Pastuhov työskentelee tutkijana sekä Linköpingin yliopistossa (LiU: Avdelningen för pedagogik och vuxnas läranade) että Tampereen yliopistossa. Linköpingin yliopisto on monipuolisin kansansivistystyön (folkbildning) koulutus- ja tutkimuskeskus Pohjolassa. Se on vastuussa kansallisesta (ja kansainvälisestä) Mimer -tutkimusverkostosta. Linköpingissä on myös Ruotsin ja Pohjoismaiden ainoa kansanopisto-opettajien oma koulutusohjelma (Folkhögskollärarprogrammet). Annikan esitys on suomeksi.

Folkhögskollärarprogrammet ger människor en ny chans.

Etelä-Pohjanmaan Opisto, Alkio-opisto ja Suomen Kansanopistoyhdistys järjestävät vuosien 2019 ja 2020 aikana opintokokonaisuuden: Miten opettaa kansanopistossa? Koulutus on tarkoitettu koko kansanopistokentän henkilöstölle. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä kansanopistopedagogiikasta ja siitä, miten sitä toteutetaan.

Opintokokonaisuuden laajuus on 12 op ja se järjestetään syksyn 2019 ja vuoden 2020 aikana. Neljässä opintojaksossa perehdytään yhteisöllisiin menetelmiin kansanopistossa, opiskelijan ohjauksen kansanopistossa, kansanopiston erityispiirteisiin Ruotsissa ja Tanskan kansanopiston yhteisölliseen pedagogiikkaan. Tavoitteena on parantaa kansanopistojen henkilöstön pedagogista osaamista yhteisöllisissä menetelmissä ja luoda valtakuntaan kansanopistojen yhteisöllisen pedagogiikan yhteyshenkilöstö. Mukaan toivotaan erityisesti uusia tai hiljattain aloittaneita opettajia, rehtoreita ja muuta henkilöstöä.

Opintojaksoja on neljä, joista jokaiseen ilmoittaudutaan erikseen:

I Kansanopiston yhteisölliset pedagogiset menetelmät 3 op, 23.10.2019 ja 3.12.2019
II Opiskelijan ohjaus kansanopistossa 3 op, 23.-24.1.2020 ja 20.3.2020
III Folkhögskolan som särskild utbildningsform 4,5 op
IV Højskole pædagogik 1,5 op

Opintojaksot toteutetaan lähi- ja etäopetuksena.

Lisätietoja koulutuksesta täältä.

Anmäl dig till evenemanget